Stadswoning Kleine Rieteilanden IJburg

Het idee voor dit plan is dat de gehele bouwkavel als leefruimte van de woning wordt gezien. En dus niet als een woonhuis met een voor- en achtertuin.

Op de begane grond plaatsen we een uit houten staanders opgebouwde wand als een slinger over de gehele kavel. Vanaf de straat tot aan het water. Hierdoor ontstaat er een serie binnen- en buitenruimtes. Deze ruimtes zijn met elkaar vervlochten doordat de slingerende wand op een aantal plekken opengemaakt is.
Door de verschillende oriƫntaties van de ruimtes op de omgeving, de zon en hun positie op de kavel hebben alle 'kamers' hun eigen kwaliteiten en sfeer. Zo ontstaan er onder andere een woonkamer op de zonzijde, een buitenkamer waar beschut gegeten kan worden en een werkruimte met uitzicht over het water.

Bovenop deze laag is een meer gesloten element geplaatst. Hierin zijn enkele private functies van het huis opgenomen. Een hoofdslaapkamer met badruimte, een tweede woonkamer en een omsloten dakterras. Hier kunnen de bewoners zich verder terugtrekken in hun eigen besloten leefruimte.